Grillspyd med grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med grønnsaksbiter på spyd har du mulighet til å leke deg med masse farger og smaker, og sette sammen yndlingsgrønnsakene til hver enkelt. Bruk fantasien og varier med det som er best akkurat nå. Spydene er supre både som middag til vegetarianere og som tilbehør til alt annet som kan grilles.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. potet , gjerne nypotet
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. oransje paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk frisk babymais
  • 8 stk. frisk sjampinjong
  • 8 stk. jalapeño
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Bruker du trespyd, så legg dem i bløt i kaldt vann. Beregn to spyd per porsjon.
  2. Børst potetene godt og kok dem 8-10 minutter.
  3. Skjær paprika, squash, aubergine og løk i jevnstore biter.
  4. Bland poteter og alle grønnsakene i en bolle. Rør sammen olje, eddik og hvitløk. Tilsett litt salt og pepper etter smak. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt med hendene (dette kan godt gjøres et par timer før du begynner å grille).
  5. Træ grønnsakene på grillspyd – gjerne etter farge, slik at du får en regnbue-effekt.
  6. Grill spydene på middels varme til de begynner å få fin farge, ca 5-7 minutter på hver side. Server med en gang.
Bytt gjerne ut med andre grønnsaker enn det vi har foreslått. Velg faste grønnsaker til grilling, og varier etter personlig smak og tilgjengelighet. Eller sett fram skåler med ulike grønnsaker, slik at alle kan lage sitt favorittspyd. Resten av grønnsakene kan du pakke inn i litt aluminiumsfolie og bake på grillen.