Grillet røkelaks med blomkålpuré og spinat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et lite stykke grillet eller stekt røykelaks servert med silkemyk blomkålpuré og råmarinert spinat er en nydelig forrett som lett imponerer gjesten din.

Et lite stykke grillet eller stekt røykelaks servert med silkemyk blomkålpuré og råmarinert spinat er en nydelig forrett som lett imponerer gjesten din.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g røkelaks (i et helt stykke)
  • 1 ts olivenolje

Blomkålpuré:

  • 0,5 stk. blomkål
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 1 pk babyspinat
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ss hvitvinseddik
  • 0,25 ts salt
  • 1 kvist frisk dill

Slik gjør du

1. Fjern bladene på blomkålen, og del den i buketter. Bruk stilken også. Legg blomkålbukettene og stilken i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok den helt mør.

 

Med en skvett melk i kokevannet beholder blomkålen fargen sin, og den ferdige pureen blir ekstra fin og hvit.

 

2. Hell av kokevannet og la blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Ha i melk og kjør med stavmikser eller hurtigmikser til en helt glatt og kremet puré. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

3. Skjær røkelaksen i porsjonsbiter og dra forsiktig av eventuelt skinn på laksen. Pensle med olivenolje og stek fisken i varm panne i 1 minutt på hver side. Bruk gjerne en grillpanne, da får du fine striper på røkelaksen.

4. Ha spinaten i en skål og vend den med olje og eddik. Dryss over litt salt.

5. Fordel spinaten på to tallerkener og legg på en skje blomkålpuré. Legg røkelaksen på toppen og pynt med litt dill.