Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet paprikasalat

Grillet paprikasalat med vårløk

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. rød paprika (eller andre farger)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 dl hakket persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 101 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når du griller paprika lokker du fram fantastisk sødme og aroma. Grillet paprika danner basis i flere retter, blant annet romescosaus, og blir en nydelig salat sammen med vårløk, persille og en enkel dressing. Spennende og lekkert til all slags grillmat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. rød paprika (eller andre farger)
  • 3 ss olivenolje
  • 3 stk. vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 1 dl hakket persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 101 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Skyll paprika i kaldt vann og tørk dem litt med kjøkkenpapir.
  2. Grill paprikaene på høy varme i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge. Om paprikaene blir svidd - fortvil ikke, de skal uansett skrelles og det er enklere å få av skallet om paprikaskinnet blir litt svidd.
  3. Ta dem av grillen, fjern stilken og dra av skallet med en tynn, liten kniv.
  4. Kutt den grillede paprikaen i ½-1 cm brede strimler. Ha dem i en skål.
  5. Finsnitt vårløk litt på skrå. Finhakk hvitløk.
  6. Vend vårløk og hvitløk inn i paprikaen sammen med sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Paprikasalaten kan oppbevares i tett glass i kjøleskapet i opptil 2 uker. fyll på med olje så paprikaen er helt dekket.

Salaten kan også lages av ferdig grillet paprika på glass eller boks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 13.10.2024 16:11:57