Grillet kongekrabbe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kongekrabbe, eller kamsjatkakrabbe, er en plagsom delikatesse som er i ferd med å spre seg langs kysten av Norge nordfra. Er du heldig, får du tak i ferske klør – de er fantastiske å legge på grillen!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kongekrabbe
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss friske urter , for eksempel estragon og persille
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bruk en god saks og klipp over krabbebeina i leddet. Klipp deretter opp skallet på langs på begge sider, slik at krabbekjøttet kommer til syne.
  2. Krydre med litt salt og pepper. Bland sammen olje, urter, hvitløk og kajennepepper. Pensle krabbekjøttet med blandingen.
  3. Legg krabbebeina på varm grill og grill dem raskt på høy varme – de kan godt bli litt brent i skallet. Bruker du kokt krabbe, skal den ikke ligge for lenge, da blir den tørr. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på beina.
  4. Pensle med olje én eller to ganger under grillingen.
  5. Legg krabbebeina over på en tallerken og skjær sitronen i båter.

Server med godt brød.