Glutenfrie boller

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten. 

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 100 g jyttemel original
  • 500 g semper mix
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

  1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
  2. Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
  3. Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  4. Del deigen i 10 emner og form hvert emne til en rund bolle. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et klede over stekebrettet og etterhev bollene i ca. 30 minutter.
  5. Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene litt på rist før servering.
    Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.