Fårikål med chili
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Med chili, hvitløk, ingefær og koriander kan du enkelt piffe opp tradisjonsmaten - og lage en asiatisk fårikålvariant med masse smak. Fremgangsmetoden er den samme - kjøtt og kål lagvis, med deilige krydder innimellom.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg fårikålkjøtt -
1,5 kg hodekål -
2 stk. rød chili -
3 ts salt -
2 ss hel pepper -
3 ss hvetemel -
2 båter hvitløk -
3 ss frisk ingefær -
2 stk. stjerneanis -
3 dl vann -
2 dl soyasaus -
0,5 potte frisk koriander til servering
Slik gjør du
- Del hodekål i to, deretter i grove biter.
- Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.
- Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned.
- Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta.
- Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta.
- Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta.
- Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.
- Sett gryta på kokeplaten og kok opp.
- Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.
- Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.
Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.