Enkel nan-pizza med egg
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Glad i speilegg? Prøv denne fargerike smaksbomben - mykt nanbrød toppet med mynteyoghurt, frisk spinat, chilistekte speilegg, en deilig urteolje og grønt. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg -
2 ss smør eller nøytral olje til steking -
0,5 ts chilipaste (sambal oelek) -
2 stk. nanbrød -
0,5 pk babyspinat (á 65) -
0,5 stk. grønn paprika -
0,5 stk. grønn chili i tynne skiver -
2 ss friske urter eller spirer til pynt
Urteyoghurt:
-
6 ss gresk yoghurt -
2 ss finhakket frisk mynte
Urteolje:
-
1 dl nøytral olje -
2 ss hvitvinseddik -
1 ss honning , flytende type -
saft av
0,25 stk. sitron -
0,5 potte frisk koriander -
0,5 stk. grønn chili
Slik gjør du
- Bland sammen gresk yoghurt og finhakket mynte, smak til med salt og pepper. Sett til side for å trekke smak.
- Kjør olje, hvitvinseddik, honning, sitronsaft og koriander raskt sammen med en stavmikser. Ha i finhakket grønn chili, og juster eventuelt smaken med litt mer honning eller sitron.
- Varm nanbrød etter anvisning på pakken.
- Kutt paprika i terninger, chili i tynne skiver.
- Stek speilegg i en middels varm stekepanne med smør eller olje til eggehviten har satt seg. Ha i sambal oelek helt mot slutten av steketiden.
- Smør yoghurt på de lune nanbrødene, legg på frisk spinat, stekte egg, paprika og chili. Drypp over den grønne oljen og pynt eventuelt med litt friske urter eller spirer.