Enkel nan-pizza med egg

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Glad i speilegg? Prøv denne fargerike smaksbomben - mykt nanbrød toppet med mynteyoghurt, frisk spinat, chilistekte speilegg, en deilig urteolje og grønt. Nam!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 0,5 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 2 stk. nanbrød
  • 0,5 pk babyspinat (á 65)
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. grønn chili i tynne skiver
  • 2 ss friske urter eller spirer til pynt

Urteyoghurt:

  • 6 ss gresk yoghurt
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Urteolje:

  • 1 dl nøytral olje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning , flytende type
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. grønn chili

Slik gjør du

  1. Bland sammen gresk yoghurt og finhakket mynte, smak til med salt og pepper. Sett til side for å trekke smak. 
  2. Kjør olje, hvitvinseddik, honning, sitronsaft og koriander raskt sammen med en stavmikser. Ha i finhakket grønn chili, og juster eventuelt smaken med litt mer honning eller sitron.
  3. Varm nanbrød etter anvisning på pakken. 
  4. Kutt paprika i terninger, chili i tynne skiver. 
  5. Stek speilegg i en middels varm stekepanne med smør eller olje til eggehviten har satt seg. Ha i sambal oelek helt mot slutten av steketiden. 
  6. Smør yoghurt på de lune nanbrødene, legg på frisk spinat, stekte egg, paprika og chili. Drypp over den grønne oljen og pynt eventuelt med litt friske urter eller spirer.