Enkel dessert med julekaker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Knasende sprø julekaker, myk vaniljekesam eller -yoghurt, og syrlige bjørnebær! En superenkel og deilig dessert, der du får brukt opp noen av julekakene du enda ikke har spist opp;) 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g rester av julekaker (biscotti, krumkaker, pepperkaker eller annet, eventuelt andre typer kjeks)
  • 200 g frosne bjørnebær
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 3 dl vaniljekesam eller vaniljeyoghurt

Slik gjør du

  1. Knus rester av julekaker i mindre biter. 
  2. Varm bjørnebær, sukker og stjerneanis i en liten kjele, til bærene er lune og sukkeret er løst opp.
  3. Legg vaniljekesam/vaniljeyoghurt, knuste julekaker og lune bjørnebær lagvis i noen pene glass eller skåler.