Dampede blåskjell med øl og pølser

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blåskjell er tilgjengelig i fiskedisken året rundt, men er aller best om vinteren. Og en stor, dampende gryte med blåskjell kan være med på å stagge lengselen etter sommer og sol når vinteren er på sitt mørkeste! Her har vi dampet skjellene i øl, og lagt noen gode, grove pølser i gryta. Servert med rød majones og godt brød er dette skikkelig kosemat.

 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg friske blåskjell
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss eller rapsolje olivenolje
  • 3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter
  • 3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak)
  • 3 ss hakket persille

Rød majones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 1 ss ketchup eller chilisaus

Slik gjør du