Dampede blåskjell med øl og pølser
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Blåskjell er tilgjengelig i fiskedisken året rundt, men er aller best om vinteren. Og en stor, dampende gryte med blåskjell kan være med på å stagge lengselen etter sommer og sol når vinteren er på sitt mørkeste! Her har vi dampet skjellene i øl, og lagt noen gode, grove pølser i gryta. Servert med rød majones og godt brød er dette skikkelig kosemat.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg friske blåskjell -
1 stk. finhakket løk -
1 stilk finhakket stilkselleri (stangselleri) -
2 ss eller rapsolje olivenolje -
3 stk. hvitløkpølse eller annen smaksrik pølse i biter -
3 dl øl (bayer eller mørkere, etter din smak) -
3 ss hakket persille
Rød majones:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ss vineddik eller sitronsaft -
1 ts dijonsennep -
2,5 dl solsikkeolje -
1 båt finhakket hvitløk -
8 stk. soltørkede tomater -
1 ss ketchup eller chilisaus