Bringebær med italiensk marengs
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Om man vil forføre sin hjertes utkårede via smaksløkene finnes det knapt noe mer effektivt enn en fløyelsmyk dessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Legg til noe sprøtt å tygge på og et overraskende element i smaken, og jobben er gjort.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g bringebær
Italiensk marengs:
-
100 g sukker -
1 dl vann -
2 stk. eggehvite -
1,5 ss sukker
-
4 ss grovhakkede pistasjnøtter -
2 ts lakrispulver (raw)
Slik gjør du
- Kok opp sukker og vann. La det småkoke i 5-10 minutter, til du får en tykk, sirupsaktig konsistens.
- Pisk eggehviter og det resterende sukkeret i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til det er halvstivt.
- Hell den kokende sukkerlaken i en tynn stråle langs kanten av bollen mens maskinen går på høy hastighet. Pisk i ca.10 minutter til du har en tykk og blank marengs.
- Fordel friske bringebær i porsjonsglass eller skåler, og ha en skje marengs på toppen. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og lakrispulver.