Brandade av klippfisk
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Klassisk, fransk brandade av klippfisk er en slags luftig potetmos med hvitløk rørt sammen med klippfisk og olivenolje. Server brandade som en liten kveldsrett, forrett eller en av flere småretter.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g ferdig kokt klippfisk -
2 stk. potet -
2 båter finhakket hvitløk -
1,5 dl kremfløte -
0,5 dl olivenolje -
0,5 ts pepper -
0,25 stk. sitron -
1 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du
- Kok poteter.
- Ta fisken opp av vannet og rens den for skinn og bein. Smuldre den mellom fingrene til den er helt finfordelt. Mos potetene med en gaffel. Bland fisk og poteter.
- Kok opp fløte og hvitløk og spe fløten inn i fisk- og potetmassen. Spe også inn olivenolje. Smak til med kvernet pepper og litt sitronsaft. Dryss over hakket gressløk før servering.
- Konsistensen skal være myk og smørbar uten å være for bløt. La brandaden stå og utvikle smak en stund før den serveres. Den smaker best når den er nylaget. Om du får noe igjen til neste dag, så la den bli romtemperert før den serveres på nytt.
Server brandaden med ristet brød. Pynt med hakket gressløk.
Om fisken er rå, så begynn med å trekke den i usaltet vann i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen.