Blomkålmajones

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blomkål er en fantastisk grønnsak med mild smak som passer til det meste. Her har vi laget en spennende blomkålmajones, nydelig som tilbehør til både grillet kjøtt og fisk. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 2 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 stk. egg
  • 100 g smør
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fjern bladene og skjær blomkålen i grove biter. Bruk stilken også - den har ekstra mye smak. Ha bitene i en liten kjele og hell over vann til det dekker. Tilsett litt eplesidereddik og salt og kok blomkålen helt mør. Hell av vannet og la blomkålen dampe seg tørr. 
  2. Kok eggene i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Ha smøret i en liten kjele. Brun smøret til det er gyllenbrunt og dufter nøtteaktig. Pass på at det ikke blir brent. Avkjøl smøret til det har samme temperatur som blomkål og egg.
  4. Ha blomkål og egg i en hurtigmikser eller bruk stavnikser kjør til en helt glatt mos. Spe med det brunede smøret. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Skrell eggene og miks med blomkål i en hurtigmikser til det er helt glatt, spe med det brunete smøret. Smak til med pepper.
Blomkålmajonesen bør spises samme dag som den lages. Om du oppbevarer den kaldt kan den skille seg når den varmes opp igjen.