Blåbærsyltetøy
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hjemmelaget blåbærsyltetøy er himmelsk! Når skogen bugner av bær er det fort gjort å plukke en liter eller to, og du koker kjapt en porsjon syltetøy.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg blåbær -
0,5 kg sukker -
saften av
0,5 stk. sitron (kan utelates)
Slik gjør du
- Rør sammen blåbær og sukker i en kjele og tilsett sitronsaften.
- Kok opp under stadig omrøring til sukkeret har løst seg opp og bærene begynner å slippe saft. La syltetøyet koke på høy varme i ca 10 minutter mens du rører om av og til. Fjern skummet som danner seg på toppen.
- Når syltetøyet begynner å tykne, tar du det av varmen og heller det på varme, rene glass. Skru på lokk og avkjøl helt.
1 porsjon gir ca 1 ½ liter (4 glass)
En vaniljestang delt i to på langs gir en deilig ekstra spiss på syltetøyet. Om syltetøyet ikke tykner, kan du tilsette litt syltepulver (pektin). Les på pakken for å beregne mengde.