Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baklava

Baklava

Ingredienser

1  porsjoner

1 form blir ca. 50 små biter.

  • 150 g usaltet smør
  • 300 g skrelte, usaltede pistasjnøtter
  • 250 g filodeig fra Adelina

Sukkersirup:

  • 150 g sukker
  • 150 g vann
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4173 kcal
Fett 280 g
Protein 86 g
Karbohydrater 311 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Baklava er en kjent dessert fra Midtøsten som kombinerer sprø filodeig, pistasjnøtter og smør, og dynkes i søt sukkerlake. Resultatet blir en kake som er både crunchy og seig - perfekt til både fest og noe spesielt godt når du har besøk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 form blir ca. 50 små biter.

  • 150 g usaltet smør
  • 300 g skrelte, usaltede pistasjnøtter
  • 250 g filodeig fra Adelina

Sukkersirup:

  • 150 g sukker
  • 150 g vann
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4173 kcal
Fett 280 g
Protein 86 g
Karbohydrater 311 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

La kaken stå slik at sirupen absorberes, helst i noen timer eller over natten før servering for best resultat. Mektig og godt!

Baklava

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:31:52