Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost gir smak og fylde til denne deilige,vinterlige salaten!
Ingredienser
porsjoner
-
200 g valnøttkjerner -
1 dl lønnesirup -
0,25 ts malt kanel -
0,25 ts kajennepepper -
0,25 ts malt koriander -
0,5 ts salt -
200 g frisk spinat -
65 g ruccula -
1 stk. granateple -
100 g tørkede tranebær -
200 g fetaost evt en vegansk ost -
0,25 ts malt koriander
Dressing:
-
0,5 dl balsamicoeddik -
2 ts grov sennep -
0,5 dl olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 190 °C.
- Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajenne, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
- Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
- Skyll og tørk spinat og ruccola godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
- Skjær av bunn og topp av granateple og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær. Dryss fetaost på toppen.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over salaten, og server resten av dressingen ved siden av.