Vegetarpai med spinat og gresskar
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Denne imponerende paien med spinat og gresskar er stappfull av gode smaker, og er et fantastisk blikkfang på bordet. Festmat for vegetarianere!
Ingredienser
8 porsjoner
Paideig:
-
300 g hvetemel -
200 g smør -
1 dl iskaldt vann -
1 ts salt -
50 g pinjekjerner -
250 g fetaost eller chevre -
50 g vellagret ost , f.eks. parmesan -
1 stk. egg til pensling
Paifyll:
-
2 kg hokkaidogresskar eller annet gresskar -
4 ss olivenolje -
2 ts spisskummenfrø -
1 ts chiliflakes -
1 ts tørket timian -
2 stk. rødløk -
4 båter hvitløk -
800 g frisk spinat -
250 g ricotta eller cottage cheese -
2 ss hakket frisk kruspersille -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server gjerne paien med en frisk salat og dressing.