Vegetarpai med spinat og gresskar

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne imponerende paien med spinat og gresskar er stappfull av gode smaker, og er et fantastisk blikkfang på bordet. Festmat for vegetarianere!

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl iskaldt vann
  • 1 ts salt
  • 50 g pinjekjerner
  • 250 g fetaost eller chevre
  • 50 g vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 stk. egg til pensling

Paifyll:

  • 2 kg hokkaidogresskar eller annet gresskar
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 800 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller cottage cheese
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Server gjerne paien med en frisk salat og dressing.