Urtesmør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Urtesmør kan du få kjøpt ferdig, men det er svært enkelt å lage selv. Det er bare å røre smøret mykt og tilsette krydder. Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren. Skjær smøret i fine skiver, og server over grillet kjøtt, mais, bakte poteter eller grillede grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 ss friske urter evt tørkede urter: 2 ss friske = 1 ts tørkede
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Romtemper smøret. Finhakk urtene. Bland sammen smør, urter, sitronsaft, salt og pepper. Rør det godt sammen.
  2. Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.