Tomatsalat med spekeskinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt spekeskinke er en deilig kontrast til den søte og syrlige tomatsalaten med rips. Dette er en lett og frisk sommerforrett.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver spekeskinke
  • 700 g tomat
  • 150 g rips
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss rapsolje

Slik gjør du

  1. Stek spekeskinkeskiver i tørr, varm stekepanne. Legg skivene over på tørkepapir. 
  2. Skyll tomat og rips. Rens bærene og skjær tomatene i fire.
  3. Ha tomatbiter, rips og hakket mynte i en skål. Krydre med salt og pepper, og bland godt sammen. Drypp rapsolje over. 
  4. Brekk biter av den sprøstekte skinka og ha i salaten.

Salaten er best når den serveres romtemperert.