Tapasboller med fiken og koriander
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ingen tapas uten kjøttboller! Her er en julevariant med fiken og koriander.
Ingredienser
porsjoner
Tapasboller:
-
500 g medisterdeig -
1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
5 stk. finhakket tørkede fiken -
1 ss finhakket rød chili -
4 ss finhakket frisk koriander -
1 ss nøytral olje til steking
Pynt:
-
3 stk. frisk fiken -
0,5 stk. frisk koriander -
2 ss grovhakkede pecannøtter
Slik gjør du
- Bland medisterdeigen med krydder og finhakkede fikener.
- Form små tapasboller som du legger på bakepapir i en langpanne.
- Sett formen inn i ovnen på 225 grader og stek tapasbollene i ca. 10 minutter.
- Skjær fikener i tynne skiver og anrett dem i sandkakeformer sammen med tapasboller og frisk koriander. Dryss over grovhakkede pecannøtter til slutt.