Syltet gulrot og reddik

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reddik og gulrot blir fargerikt og flott sammen, jalapeño bidrar med litt ekstra krutt, og til sammen blir de syltede grønnsakene et perfekt tilbehør til grillet fisk eller kjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte hakket frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

1. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære gulrot i tynne skiver. Kutt også reddik og jalapeño i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle, og ha i grovhakket dill. Skal du oppbevare de syltede grønnsakene litt kan du legge dem over i et stort glass, hvis ikke la dem ligge i bollen. 

Erstatt gjerne dill med andre friske urter som koriander eller bladpersille.

2. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Når sukker og salt har løst seg opp, trekk kjelen av platen og avkjøl laken litt.

3. Hell laken over grønnsakene i bollen (eller glasset) og la det trekke smak frem til servering. 

Du kan oppbevare grønnsakene på et glass med lokk i kjøleskapet dersom du ikke spiser opp alt med en gang, eller lager en ekstra stor porsjon.