Spinat- og olivenpai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båter hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 150 g sorte oliven uten stein

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Dekk til deigen godt og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel.
  3. Forstek paibunnen i ovnen på 230 °C i ca. 15 minutter.
  4. Visp sammen egg i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og hell det ut. Bruker du frisk spinat, damp den i ca. 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen.
  5. Stek paien videre ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Paien smaker ypperlig til spekemat.