Soyaglasert ribbe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en utrolig smakfull løsning for deg som har ribbe igjen etter ribbemiddagen. Denne sursøte glazen av brunt sukker, soya, hvitløk, chili og lime gir ribba en asiatisk twist som vil glede ganen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 1,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • skall av 0,5 stk. lime
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fjern bein og svor på ribben og skjær opp i små porsjonsbiter. 
  2. Lag glaze. Del sitrongress i to, og deretter i to på langs. Rens og finhakk chili og hvitløk.
  3. Fres chili, hvitløk og sitrongress raskt i en varm stekepanne med olje. Ha i søt soyasaus, riseddik og brunt sukker. 
  4. Tilsett revet ingefær, limeskall, og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp og blandingen har begynt å tykne litt. 
  5. Legg ribbebitene i stekepannen, og vend på dem slik at glazen dekker alle bitene. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Vend på ribbebitene et par ganger underveis.
  6. Legg bitene på et serveringsfat, og pynt med finhakket koriander eller friske spirer. 

Skal du servere den soyaglaserte ribben på tapasbordet, kan du også lage små grillspyd med glaserte ribbebiter. Ha 3 ribbebiter på hvert spyd og legg dem i en ildfast form. Hell glazen over spydene i den ildfaste formen og vend på spydene slik at de blir godt dekket av glaze. Varm spydene på 180 °C i ovn i ca. 20 minutter. Legg dem på et serveringsfat og pynt med urter.