Skalldyrpasta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g friske blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice

  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron

  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 250 g cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
  2. Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
  3. Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  4. Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin.  Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
  5. Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
  6. Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene. 

Server med godt brød.