Sjokoladedråper med mokkakrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stetteglass.

Ingredienser

4  porsjoner

Mokkakrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 stk. gelatinplater
  • 3 stk. eggehvite
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss konjakk
  • 1 stk. vaniljestang

Mokkafløte:

  • 2 dl kremfløte
  • 40 g mokkabønner
  • 50 g sukker

Sjokoladedråper:

  • 100 g kokesjokolade

stive overheadark

Slik gjør du

  1. Start med å lage mokkafløten. Kok opp kremfløte og hell i mokkabønner. La det småkoke i 2-3 minutter. Sil og avkjøl fløten under plast.
  2. Pisk eggeplommer luftige. Bløt gelatinplatene og smelt dem i ørlite vann. Stivpisk eggehviter med sukker.
  3. Bland sammen den kalde mokkafløten med den andre fløten og pisk det nesten stivt. Rør inn konjakk, de piskede eggeplommene, frøene fra vaniljestangen og smeltet gelatin. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
  4. Fyll blandingen i små sjokoladeformer/dråper og avkjøl i kjøleskap.
  5. Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl litt.
  6. Skjær strimler av stive overheadsark med en tapetkniv ca. 4 cm høye. Stryk smeltet sjokolade på stimlene med en stekespade og bøy dem til en ”dråpe”fest med binders.
  7. Sett dråpen på en plate (gjerne med et overheadsark under), fyll opp med moussen og avkjøl dem. Fjern forsiktig overheadsarkene og pynt med kirsebær og et lite dryss med melis.

 

Du kan også fylle moussen i ferdige sjokoladeskåler eller i høye stetteglass. Pynt med sjokoladeflak.