Salat med sashimi og mango

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Laks og mango er to gode følgesvenner. Med denne gode limedressingen blir dette en deilig salat du kan servere til forrett.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g lakseloin
  • saften av 2 stk. lime
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. mango
  • 150 g pak choy
  • 1 stk. rød chili

Slik gjør du

  1. Kutt pak choy (også kalt «kinesisk kål») i tynne strimler. Rens chili for frø og skjær den i tynne ringer. Skjær  mango i små terninger. Bland alt sammen.
  2. Rør ut sukker, salt og pepper i limesaft og hell over salaten.
  3. Skjær laks i tynne, fine skiver. Legg fisken oppå salaten.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.
Om du ikke får tak i pak choy kan helt enkel hjertesalat også brukes. Pak choyen har noe mer smak.