Salat med sashimi og mango
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Laks og mango er to gode følgesvenner. Med denne gode limedressingen blir dette en deilig salat du kan servere til forrett.
Ingredienser
4 porsjoner
-
150 g lakseloin -
saften av
2 stk. lime -
1 ss sukker -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 stk. mango -
150 g pak choy -
1 stk. rød chili
Slik gjør du
- Kutt pak choy (også kalt «kinesisk kål») i tynne strimler. Rens chili for frø og skjær den i tynne ringer. Skjær mango i små terninger. Bland alt sammen.
- Rør ut sukker, salt og pepper i limesaft og hell over salaten.
- Skjær laks i tynne, fine skiver. Legg fisken oppå salaten.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.
Om du ikke får tak i pak choy kan helt enkel hjertesalat også brukes. Pak choyen har noe mer smak.