Salat med pinnekjøtt og kikerter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salt og smaksrikt pinnekjøtt passer utmerket sammen med den milde nøttesmaken i kikerter. Dette er en rask, enkel og spennende salat som godt kan serveres som en av flere småretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt i småbiter

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 3 stk. sjalottløk
  • 100 g kalamataoliven
  • 150 g ruccula

  • 1,5 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt

  • 4 ts lettrømme eller crème fraîche
  • 30 g rødløk i staver
  • 8 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Hell av kraften på kikertene. Finhakk løk og rucculasalat, bland det sammen med kikerter og oliven.
  2. Bland balsamico, olivenolje, hvitløk og salt i en bolle til vinaigrette. Bland vinaigretten med salaten og fordel i små skåler.
  3. Riv pinnekjøttet i mindre biter med fingrene og dryss det over salaten oynt med rømme/crème fraîche, rødløk og basilikum.