Salat med pinnekjøtt og kikerter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salt og smaksrikt pinnekjøtt passer utmerket sammen med den milde nøttesmaken i kikerter. Dette er en rask, enkel og spennende salat som godt kan serveres som en av flere småretter.

Ingredienser

porsjoner

Salat:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 150 g ruccula
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 100 g kalamataoliven
  • 200 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt i småbiter

Vinaigrette:

  • 1,5 ss balsamicoeddik
  • 1,5 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt

Pynt:

  • 4 ts lettrømme eller crème fraîche
  • 30 g rødløk i staver
  • 8 stilker frisk basilikum

Slik gjør du