Salat med kyllinglever og kantareller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server en nydelig salat med kyllinglever, kantareller og bacon. Prikken over i-en er oljedressingen som er smakt til med solbærsirup, balsamicoeddik og sennep.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 350 g kyllinglever
  • 3 ss konjakk
  • 12 skiver bacon , delt i to
  • 24 blader frisk basilikum

salt og pepper

  • 200 g kantarell , evt. annen sopp
  • 1 stk. rød lollo salat
  • 1 stk. ekebladsalat
  • 100 g ristede gresskarkjerner , evt. pinjekjerner

Dressing:

  • 4 ss solbærsirup
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1,5 dl virgin olivenolje eller rapsolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del store biter av lever i to og legg dem i en skål. Hell på konjakk og dryss over litt salt og pepper. Sett kaldt i 1/2 time.
  2. Rull én og én bit lever inn i 1/2 baconskive sammen med basilikum. Fest med tannpirker. Stek til baconet er sprøtt og leveren rosa inni. La dem renne av seg på litt papir. Plukk ut tannpirkerne.
  3. Stek soppen i litt olje og krydre med salt og pepper.
  4. Rist dressingen sammen i et glass med lokk. Vend salaten i dressingen.

Anrett kyllingleveren på salaten sammen med soppen. Dryss gresskarkjernene over.