Salat med brissel og sopp

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brissel fra lam eller kalv er en godbit som sjelden er å finne i kjøttdisken, men som er elsket av kokker og restaurantgjester på leting etter noe helt spesielt.   Denne salaten med sopp og sitrusdressing framheves den milde, men egenartede smaken på brisselen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalvebrissel eller lammebrissel
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 2 dl griljermel eller panko brødkrum
  • ca. 7 dl frityrolje til steking

Sitrusdressing:

  • saften av 1 stk. appelsin
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 4 ss nøytral olje

Salat:

  • 200 g kantarell
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 0,5 dl rødløk i tynne båter
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Slik gjør du