Rullekake med crème chantilly

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rullekake er en kjent klassiker som mange elsker. Prøv denne varianten med aromatisk Crème chantilly neste gang du vil imponere!

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver

Crème chantilly

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C og ha bakepapir på et stekebrett.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 
  3. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
  4. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. 
  5. Pisk fløte, sukker og vaniljeekstrakt til stiv krem.
  6. Smør på et lag crème chantilly og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.

Bruk litt av eggehviten under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.