Rullekake med crème chantilly
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rullekake er en kjent klassiker som mange elsker. Prøv denne varianten med aromatisk Crème chantilly neste gang du vil imponere!
Ingredienser
1 porsjoner
-
4 egg -
120 g sukker -
120 g hvetemel -
0,25 ts bakepulver
Crème chantilly
-
3 dl kremfløte -
1 ss sukker -
1 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C og ha bakepapir på et stekebrett.
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
- Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.
- Pisk fløte, sukker og vaniljeekstrakt til stiv krem.
- Smør på et lag crème chantilly og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Bruk litt av eggehviten under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.