Raita

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet. 
  2. Vask vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den. 
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og kutt den opp. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  1. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.