Raita
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter.
Ingredienser
porsjoner
-
3 dl yoghurt naturell -
1 stk. agurk -
2 stk. vårløk -
1 stk. grønn chili -
1 ts salt
Slik gjør du
- Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet.
- Vask vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den.
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og kutt den opp. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
- Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.