Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sommerens aller, aller beste dessert lager du selv. Rabarbra og jordbær er en fantastisk kombinasjon, og sammen med den milde lakrissmaken i Pernodisen har du den perfekte avslutningen på sommerkvelden….
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 kg rabarbra -
5 dl eplejuice -
1,5 dl sukker -
1 stk. vaniljestang -
0,5 ss potetmel -
0,5 dl vann -
500 g jordbær
Isparfait:
-
1 stk. vaniljestang (evt 2 ts vaniljesukker) -
3 stk. eggeplomme -
3 ss sukker -
3 dl kremfløte -
4 ss likør , Pernod eller annen lakrislikør
Slik gjør du
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, og visp sammen til en lys og kremaktig eggedosis. Ta ut vaniljestangen.
- Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod. Hell blandingen i egnet form og frys i minst fire timer.
- Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.
- Kok opp eplejuice, sukker og vaniljestangen delt i to på langs. Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 8-10 minutter eller til de er møre. Smak til med mer sukker etter smak.
- Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden. Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.
- Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.