Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommerens aller, aller beste dessert lager du selv. Rabarbra og jordbær er en fantastisk kombinasjon, og sammen med den milde lakrissmaken i Pernodisen har du den perfekte avslutningen på sommerkvelden….

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg rabarbra
  • 5 dl eplejuice
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 500 g jordbær

Isparfait:

  • 1 stk. vaniljestang (evt 2 ts vaniljesukker)
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss likør , Pernod eller annen lakrislikør

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, og visp sammen til en lys og kremaktig eggedosis. Ta ut vaniljestangen.
  2. Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod. Hell blandingen i egnet form og frys i minst fire timer.
  3. Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.
  4. Kok opp eplejuice, sukker og vaniljestangen delt i to på langs. Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 8-10 minutter eller til de er møre. Smak til med mer sukker etter smak.
  5. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden. Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.
  6. Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.