Pølsebrød

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde pølsebrød er alltid best, og disse er ikke et unntak! Disse saftige og luftige pølsebrødene er det perfekte følget til festpølsene. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. 

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 16 pølsebrød

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.
  2. Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert, dersom du bruker kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. 
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i like store emner (ca. 100 g), og trill emnene til jevne og avlange pølsebrød.
  4. Sett pølsebrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.
  5. Stek pølsebrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk til med plast. Da blir pølsebrødene myke og saftige. La dem avkjøle seg helt før servering.