Pitabrød
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pitabrød kan fylles med mye godt. Bruk det du liker av kjøtt og grønnsaker, og server med en tomatsaus eller rømmedressing.
Ingredienser
porsjoner
-
4,5 dl vann -
0,5 pk gjær -
1 ss rapsolje -
0,5 ts salt -
400 g fin sammalt hvete -
300 g hvetemel
Slik gjør du
- Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett vann, olje og salt.
- Ha melet i en bakebolle, og elt deigen til den blir smidig og fin. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
- Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 like stor emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under klede i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Det er plass til 3 - 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time.
- Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
- Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherrytomater, maiskorn, smårettskinke, revet ost og salsa.