Pepperkrabbe
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer? Da er dette retten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt! Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
800 g rå kongekrabbe -
100 g sukker -
1 dl eplecidereddik -
0,5 stk. rød chili -
50 g frisk ingefær -
3 båter hvitløk -
0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis) -
1 potte finhakket frisk koriander -
1 ss sort hel pepper -
1 ss smør -
1 ss olivenolje -
revet skall av
1 stk. sitron -
4 stk. vårløk
Slik gjør du
- Bruk en skarp kniv og skjær krabbebeina i grove biter, ca. 4-5 cm lange.
- Kok opp sukker og eddik.
- Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha dem i eddiklaken og la det hele trekke i 4-5 minutter.
- Ta av varmen og avkjøl. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
- Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen.
- Varm en vid stekepanne eller wok og ha i smør og olje. Fres krabbebitene på høy varme i ca. ett minutt, eller til de begynner å skifte farge. Tilsett sausen og kok kraftig til sausen tykner og fester seg på krabbeskallene.
- Legg krabbebitene på et fat og dryss over revet sitronskall, vårløk og koriander.
Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.
Får du ikke tak i rå kongekrabbe, kan du bruke ferdig kokt krabbe. Da må sausen kokes inn til den tykner før krabben tilsettes; og krabben må ikke varmebehandles for lenge, da kan den bli tørr.