Pepperkrabbe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt! Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g rå kongekrabbe
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • 1 ss sort hel pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær krabbebeina i grove biter, ca. 4-5 cm lange.
  2. Kok opp sukker og eddik.
  3. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha dem i eddiklaken og la det hele trekke i 4-5 minutter.
  4. Ta av varmen og avkjøl. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
  5. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen.
  6. Varm en vid stekepanne eller wok og ha i smør og olje. Fres krabbebitene på høy varme i ca. ett minutt, eller til de begynner å skifte farge. Tilsett sausen og kok kraftig til sausen tykner og fester seg på krabbeskallene.
  7. Legg krabbebitene på et fat og dryss over revet sitronskall, vårløk og koriander.

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.

Får du ikke tak i rå kongekrabbe, kan du bruke ferdig kokt krabbe. Da må sausen kokes inn til den tykner før krabben tilsettes; og krabben må ikke varmebehandles for lenge, da kan den bli tørr.