Pavlova med pasjonsfrukt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen som bare smelter i munnen. Dessuten er den svært lekker, ikke sant?
Ingredienser
1 porsjoner
Marengs:
-
4 stk. eggehvite -
0,5 ts bakepulver -
3 dl sukker
Pynt:
-
3 dl kremfløte -
ca.
5 ss lemon curd -
150 g jordbær i biter -
0,5 stk. mango i biter -
3 stk. pasjonsfrukt
Slik gjør du
- Stivpisk eggehvitene. Bland bakepulver og sukker, og fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Fortsett å piske til eggehvitene danner stive topper.
- Tegn opp to sirkler på ca. 25 cm på bakepapir og form en flat bunn og en høy, rund topp av den piskete eggehviten. Stek kakene midt i ovnen ved 150 ºC i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 100 ºC og stek videre i ca. 2 timer til.
- Stivpisk fløten og bland den forsiktig med lemon curd slik at den danner gule striper i kremen. Legg den flate marengsbunnen på et fat og legg halvparten av kremen på. Legg på litt jordbær i biter.
- Plasser den høye toppen oppå og fordel resten av kremen over. Dryss jordbær, mangobiter og pasjonsfrukt over og server med en gang.