Pavlova med pasjonsfrukt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen som bare smelter i munnen. Dessuten er den svært lekker, ikke sant?

Ingredienser

1  porsjoner

Marengs:

  • 4 stk. eggehvite
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 dl sukker

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • ca. 5 ss lemon curd
  • 150 g jordbær i biter
  • 0,5 stk. mango i biter
  • 3 stk. pasjonsfrukt

Slik gjør du

  1. Stivpisk eggehvitene. Bland bakepulver og sukker, og fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Fortsett å piske til eggehvitene danner stive topper.
  2. Tegn opp to sirkler på ca. 25 cm på bakepapir og form en flat bunn og en høy, rund topp av den piskete eggehviten. Stek kakene midt i ovnen ved 150 ºC i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 100 ºC og stek videre i ca. 2 timer til.
  3. Stivpisk fløten og bland den forsiktig med lemon curd slik at den danner gule striper i kremen. Legg den flate marengsbunnen på et fat og legg halvparten av kremen på. Legg på litt jordbær i biter.
  4. Plasser den høye toppen oppå og fordel resten av kremen over. Dryss jordbær, mangobiter og pasjonsfrukt over og server med en gang.