Pannestekt skrei med tomat og oliven

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei i sesong er noe av det beste vi kan servere i vintermånedene. La den få følge av denne kraftige, smakfulle raguen med tomat og oliven smakt til med appelsin og hvitløk, og du vil ganske sikkert få en ny favoritt!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss olivenolje

Tomat- og olivenragu:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g steinfrie oliven , gjerne ulike sorter
  • 2 ss kapers
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • saft og revet skall av 1 stk. appelsin
  • 1 dl tørr hvitvin eller hvitvinseddik og vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 bunt bladpersille

Slik gjør du

Fordel raguen på varme tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med kokte poteter eller byggris.

bar