Pannestekt skrei med tomat og oliven
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fersk skrei i sesong er noe av det beste vi kan servere i vintermånedene. La den få følge av denne kraftige, smakfulle raguen med tomat og oliven smakt til med appelsin og hvitløk, og du vil ganske sikkert få en ny favoritt!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g skreifilet -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 ts salt -
1,5 dl hvetemel -
1 ts kvernet pepper -
1 ss smør eller margarin -
2 ss olivenolje
Tomat- og olivenragu:
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
200 g steinfrie oliven , gjerne ulike sorter -
2 ss kapers -
saft og revet skall av
0,5 stk. sitron -
saft og revet skall av
1 stk. appelsin -
1 dl tørr hvitvin eller hvitvinseddik og vann -
1 boks hakkede tomater -
0,5 bunt bladpersille
Slik gjør du
Fordel raguen på varme tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med kokte poteter eller byggris.