Pai med sopp og bacon
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g kaldt smør i terninger -
200 g hvetemel -
0,5 dl kaldt vann -
150 g bacon -
150 g sopp , gjerne aromasopp -
1 ss olivenolje til steking -
50 g frisk spinat -
4 stk. egg -
2 dl crème fraîche orginal, 35 % -
2 dl revet hvitost -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Ha hvetemel og smør i terninger i en hurtigmikser og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Skjær baconskivene i biter og stek dem gylne i en stekepanne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet og olje. Vend inn spinat, og stek til den faller litt sammen.
- Visp egg sammen med crème fraîche, ost og pepper.
- Kjevle ut deigen og kle formen. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.
- Stek paien på 225 ºC i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate.