Pai med sopp og bacon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En herlig pai med ost, bacon og sopp, som kan nytes sammen med en god salat.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 150 g bacon
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 50 g frisk spinat
  • 4 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl revet hvitost
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel og smør i terninger i en hurtigmikser og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør deigen raskt sammen. Pakk deigen i plastfolie, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
  2. Skjær baconskivene i biter og stek dem gylne i en stekepanne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet og olje. Vend inn spinat, og stek til den faller litt sammen.
  3. Visp egg sammen med crème fraîche, ost og pepper.
  4. Kjevle ut deigen og kle formen. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.
  5. Stek paien på 225 ºC i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate.