PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g risnudler
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss tamarindsaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ts chilipulver
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 3 ss soyaolje
  • 1 ss hakket rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss tofu/ soyapudding i terninger
  • 3 stk. vårløk (skjæres i ca. 3 cm biter)
  • 2 dl ferske bønnespirer
  • 3 ss hakkede peanøtter

Slik gjør du

  1. Legg risnudler i lunkent vann i 5-15 minutter. 
  2. Bland sammen fiskesaus, tamarindsaus, sukker, østerssaus og chilipulver i en liten skål, sett sausen til side.
  3. Finhakk rødløk og hvitløk, skjær tofu i terninger og finsnitt vårløk. 
  4. Varm en wok eller dyp stekepanne, ha i olje og stek strimlet svinekjøtt og tofu raskt på høy temperatur. Ha i løk og hvitløk og stek videre i et par minutter mens du rører rundt i pannen av og til.
  5. Hell av vannet på nudlene og ha dem i pannen sammen med sausen. Husk hele tiden å blande og bevege godt i pannen slik at det ikke svir seg.
  6. Tilsett vårløk og bønnespirer og bland alt forsiktig sammen. La det hele bli gjennomvarmt.
  7. Dryss over litt knuste peanøtter og server, gjerne med skåler med mer vårløk, peanøtter, chilipulver og bønnespirer ved siden av.
Press gjerne litt fersk lime eller sitron over. Den syrlige smaken passer godt til sødmen i retten.