Ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte rotgrønnsaker er godt til mange forskjellige retter. Her har vi laget rotgrønnsakene på samme måte som hasselbackpotet - skåret nesten helt igjennom, penslet med smør og stekt i ovnen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. pastinakk
  • 3 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk, sellerirot og gulrot. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett grønnsakene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Finhakk pistasjnøtter og dryss over rotgrønnsakene. 
  3. Sett grønnsakene midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på grønnsakene.
  4. Server med finhakket persille.