Ovnsbakte rotgrønnsaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ovnsbakte rotgrønnsaker er godt til mange forskjellige retter. Her har vi laget rotgrønnsakene på samme måte som hasselbackpotet - skåret nesten helt igjennom, penslet med smør og stekt i ovnen.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. pastinakk -
3 stk. sellerirot -
2 stk. gulrot -
2 ss smør -
2 ss pistasjnøtter -
1 ss frisk persille
Slik gjør du
- Skrell pastinakk, sellerirot og gulrot. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.
- Sett grønnsakene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
- Finhakk pistasjnøtter og dryss over rotgrønnsakene.
- Sett grønnsakene midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på grønnsakene.
- Server med finhakket persille.