Ovnsbakte poteter med appelsin og mandler

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte poteter passer til stort sett alt. Baker du dem med appelsin, hvitløk og mandler får du både god smak, syrlighet og crunch. Server gjerne en god aioli eller hummus ved siden av, så har du noe å dyppe poetene i også. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 1 stk. appelsin i båter
  • 10 båter hvitløk
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med appelsinbåter, hvitløk og grovhakkede mandler. Hell over olje, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt appelsinsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.