Ørretpaté

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vår fiskepaté laget av ørret er både nydelig på smak og vakker å se på. Om du vil servere den som forrett eller sette den hel på et koldtbord eller buffet er opp til deg.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 5 skiver røkt ørret eller laks
  • 500 g ørret eller laks
  • 3 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss potetmel
  • 1,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 pk crabsticks
  • 200 g frossen spinat

Slik gjør du

  1. Smør en 1 1/2 liters form og kle den med ørretskiver.
  2. Kjør fersk ørret i hurtigmikser sammen med egg, fløte, potetmel og krydder.
  3. Hell halvparten av fiskefarsen i formen og legg i crabsticks. Dekk med godt avrent spinat og fordel resten av farsen på toppen.
  4. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i vannbad nederst i ovnen ved 175 °C i ca. en time.