Ørretpaté
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vår fiskepaté laget av ørret er både nydelig på smak og vakker å se på. Om du vil servere den som forrett eller sette den hel på et koldtbord eller buffet er opp til deg.
Ingredienser
10 porsjoner
-
5 skiver røkt ørret eller laks -
500 g ørret eller laks -
3 stk. egg -
3 dl kremfløte -
1 ss potetmel -
1,5 ts salt -
0,25 ts malt hvit pepper -
1 pk crabsticks -
200 g frossen spinat
Slik gjør du
- Smør en 1 1/2 liters form og kle den med ørretskiver.
- Kjør fersk ørret i hurtigmikser sammen med egg, fløte, potetmel og krydder.
- Hell halvparten av fiskefarsen i formen og legg i crabsticks. Dekk med godt avrent spinat og fordel resten av farsen på toppen.
- Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i vannbad nederst i ovnen ved 175 °C i ca. en time.