Nyretapp med brent kål og asiatisk saus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Nyretapp er et av de kjøttstykkene som slakteren helst vil ha for seg selv, fordi det er så mørt og smakfullt. Derfor kales det også slakterbiff. I denne oppskriften serveres nyretapp stekt til perfeksjon med brent kål, neperose og en nydelig asiatisk saus med frisk rabarbra. Denne retten er laget av Runa Kvendseth, kandidat til tittelen Årets Kokk 2023.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600 g nyretapp -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør -
0,5 stk. vårløk , det grønne -
0,25 boks karse
Syltet neperose
-
2 stk. nepe -
2 ts salt -
2 dl vann -
2 ss hvitvinseddik
Spisskålsalat:
-
1 stk. spisskål -
2 ss nøytral olje -
2 stk. portobellosopp -
2 ss smør -
2 stk. vårløk
Asiatisk saus
-
1 dl vann -
1 dl soyasaus -
0,5 dl østerssaus (oyster sauce) -
20 g frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
3 båter hvitløk -
1 stk. portobellosopp -
1 ss smør -
50 g rabarbra