Minestronesuppe med bønner og parmesan

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst på noe italiensk? Vi anbefaler en herlig minestronesuppe med gode grønnsaker, bønner og parmesan.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 150 g , pancetta eller salsiccia (italiensk pølse) bacon i terninger
  • 1 dl tørr hvitvin (kan erstattes med buljong)
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater (á 400 g)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket oregano , eventuelt frisk finhakket oregano
  • 0,5 ts tørket basilikum , eventuelt frisk finhakket basilikum
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 150 g kokt pasta (sløyfer, makaroni eller andre små pasta)

Topping:

  • 2 ss friske urter (persille, basilikum e.l.) til pynt
  • 2 ss revet parmesan eller annen vellagret ost

Slik gjør du

  1. Rens løk og hvitløk, finhakk dem. Skrell gulrot og rens stilkselleri, kutt dem i små terninger. 
  2. Skjær bacon/pancetta eller salciccia i små terninger, og fres til det er gyllent i en gryte med litt olje. 
  3. Ha løk, hvitløk, gulrot- og selleriterninger i gryten og fres til løken er myk og blank. 
  4. Tilsett vin og la den fordampe litt før du tilsetter grønnsaksbuljong og  hermetisk tomat. 
  5. Ha i krydder og la suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
  6. Skyll bønnene i en sil, og ha dem i suppen sammen med kokt pasta. La alt bli gjennomvarmt. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  7. Dryss gjerne friske urter og revet parmesanost over ved servering. Server gjerne også et godt stykke brød til.