Minestronesuppe med bønner og parmesan
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lyst på noe italiensk? Vi anbefaler en herlig minestronesuppe med gode grønnsaker, bønner og parmesan.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 stk. gulrot -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
150 g , pancetta eller salsiccia (italiensk pølse) bacon i terninger -
1 dl tørr hvitvin (kan erstattes med buljong) -
6 dl grønnsakbuljong (utblandet) -
1 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater (á 400 g) -
2 stk. laurbærblad -
1 ts tørket oregano , eventuelt frisk finhakket oregano -
0,5 ts tørket basilikum , eventuelt frisk finhakket basilikum -
1 boks hermetiske limabønner (butter beans) -
150 g kokt pasta (sløyfer, makaroni eller andre små pasta)
Topping:
-
2 ss friske urter (persille, basilikum e.l.) til pynt -
2 ss revet parmesan eller annen vellagret ost
Slik gjør du
- Rens løk og hvitløk, finhakk dem. Skrell gulrot og rens stilkselleri, kutt dem i små terninger.
- Skjær bacon/pancetta eller salciccia i små terninger, og fres til det er gyllent i en gryte med litt olje.
- Ha løk, hvitløk, gulrot- og selleriterninger i gryten og fres til løken er myk og blank.
- Tilsett vin og la den fordampe litt før du tilsetter grønnsaksbuljong og hermetisk tomat.
- Ha i krydder og la suppen småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
- Skyll bønnene i en sil, og ha dem i suppen sammen med kokt pasta. La alt bli gjennomvarmt. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Dryss gjerne friske urter og revet parmesanost over ved servering. Server gjerne også et godt stykke brød til.