Mandelpotetmos med timian
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Mandelpoteter er melne, koker raskt og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har brukt timian i vår potetmos, som passer utmerket til stekt lammekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mandelpotet -
2 ss smør -
1 dl melk -
2 ss hakket frisk timian -
0,5 ts salt -
0,25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
- Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
- Mos potetene og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, ikke rør mer enn nødvendig.
- Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.