Mandelpotetmos med timian

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mandelpoteter er melne, koker raskt og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har brukt timian i vår potetmos, som passer utmerket til stekt lammekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
  2. Mos potetene og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, ikke rør mer enn nødvendig.
  3. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.