Mandelpotetmos med kantareller
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mandelpoteter er melne, går raskt å koke og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du selv variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har blandet inn stekt kantarell og friske urter.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g mandelpotet -
2 ss smør -
1 dl melk -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
200 g fersk kantarell -
1 ss smør -
1 ts hakket frisk timian -
1 ss frisk kruspersille
Slik gjør du
- Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
- Mos potetene, og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, så ikke rør mer enn nødvendig.
- Ha i hakket timian, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.
- Stek kantareller, og krydre med salt og pepper. Vend dem inn i potetmosen sammen med de friske urtene.