Mandelpotetmos med kantareller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelpoteter er melne, går raskt å koke og har en nydelig gul farge som gjør at de egner seg godt til potetmos. Smaken kan du selv variere ved å blande inn for eksempel hakkede urter eller stekt sopp. Vi har blandet inn stekt kantarell og friske urter.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 200 g fersk kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 1 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med usaltet vann. Sil av vannet, og damp potetene tørre.
  2. Mos potetene, og rør inn smør og melk. Vil du ha potetmosen litt grov, så ikke rør mer enn nødvendig.
  3. Ha i hakket timian, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk.
  4. Stek kantareller, og krydre med salt og pepper. Vend dem inn i potetmosen sammen med de friske urtene.