Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du rabarbra i hagen? Da er det ingen sak å lage denne desserten til dine gjester. Rabarbra har en syrlig smak som passer utmerket i en kompott. Her serverer vi rabarbrakompotten med en søt mandelkake og frisk yoghurtis.
Ingredienser
porsjoner
Rabarbrakompott:
-
1 kg rabarbra -
1 stk. vaniljestang -
200 g sukker -
5 dl eplecider -
2 stk. stjerneanis
Yoghurtis:
-
5 stk. eggeplomme -
2 ss sukker -
5 dl gresk yoghurt -
1,5 dl rabarbra saft (innkokt)
Mandelkaker:
-
100 g mykt smør -
100 g sukker -
2 stk. egg -
4 ss kremfløte -
70 stk. mandler , skålde og malte -
175 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
1 ts vaniljesukker -
0,25 ts mandelessens
Slik gjør du
- Lag rabarbrakompott. Skrell rabarbra (ta vare på skallet), og kutt ca. 800 g i grove biter. Kutt resten i 5 cm lange staver.
- Skrap frøene ut av vaniljestangen, og ha både frø og vaniljestang i en kjele sammen med sukker, cider og stjerneanis. Kok opp, og tilsett rabarbrabiter og skall når sukkeret har løst seg opp. Kok til rabarbraen er myk.
- Sil fra rabarbrasaften. Kok halvparten av saften inn til det er ca. 1 ½ dl igjen. Bruk den innkokte saften i yoghurtisen. Legg rabarbrastavene i den andre halvparten av saften, og sett kjølig.
Kompotten tykner når den blir kald. Ønsker du en enda tykkere kompott kan du koke opp rabarbrasaften og tilsette 1 ss potetmel utrørt i litt vann.
- Pisk eggedosis. Visp yoghurt lett sammen, og vend den inn i eggedosisen. Rør inn innkokt rabarbrasaft. Sett blandingen i frysen, og rør om hvert 20. minutt den første timen slik at det ikke dannes iskrystaller.
Bruk gjerne en ismaskin om du har.
- Lag mandelkaker. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, spe med fløte. Vend inn mandler, siktet hvetemel og de resterende ingredienser.
- Smør 6 store muffinsformer og hell i røren. Stek kakene på 180 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Anrett kakene med rabarbrakompott og yoghurtis. Server gjerne resten av sausen ved siden av.