Mandel- og kaperspesto

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mandel- og kaperspesto er en knallgod og anvendelig pesto med litt uvanlige ingredienser. Supert tilbehør til røkt kjøtt eller i et smørbrød med masse digg.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mandler
  • 3 ss kapers
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • ca. 3 dl virgin olivenolje
  • 4 ss finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Ta opp mandlene og fjern skallet.
  2. Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet ost og sitronskall, og smak til med salt og pepper til slutt.
La gjerne pestoen stå og utvikle smak en stund før du serverer den. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
Bytt ut mandlene med hasselnøtter og noe av persillen med basilikum eller andre urter. Bruk sausen som dressing på potetsalat (halve, knuste nypoteter) eller pasta.