Madeirasaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kraftig saus som passer til okse- eller kalvekjøtt – gjerne til stek eller helstekt filet.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 0,5 dl madeira
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Hakk løk og kok den sammen med rødvin i ca. 10 minutter med lokk. Hell på kraft og madeira og la det koke uten lokk i 10 minutter til.
  2. Sil vekk løken, smak til med salt, pepper og sitron.
  3. Rør maizena ut i vann, og rør dette inn i sausen. Rør inn smør til slutt.