Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lasagne med rein og syltede kantareller

Lasagne med rein og syltede kantareller

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav eller kjøttdeig
  • 150 g frisk sjampinjong i tynne skiver
  • 3 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl viltkraft
  • 50 g brunost
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 3 dl revet hvitost
  • 6 stk. lasagneplater

Syltede kantareller:

  • 150 g renset kantarell
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker frisk timian

Hvitsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1088 kcal
Fett 68 g
Protein 52 g
Karbohydrater 64 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrskav passer veldig godt i lasagne, den kremede og rike sausen spiller perfekt på lag med smaken av vilt. Med einebær og syltede kantareller får retten enda et hint av norske fjell, mens resten er lag på lag av italiensk klassiker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav eller kjøttdeig
  • 150 g frisk sjampinjong i tynne skiver
  • 3 ss smør
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 stk. revet gulrot
  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl viltkraft
  • 50 g brunost
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 1 båt revet hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 3 dl revet hvitost
  • 6 stk. lasagneplater

Syltede kantareller:

  • 150 g renset kantarell
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 4 stilker frisk timian

Hvitsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1088 kcal
Fett 68 g
Protein 52 g
Karbohydrater 64 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke viltkraft kan du bruke kylling eller oksekraft.

Server lasagnen med syltede kantareller, en frisk salat og gjerne litt rørte tyttebær.  

Lasagne med rein og syltede kantareller

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 06:34:03