Lammespyd

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Couscous med grillede grønnsaker og persille er skikkelig godt tilbehør. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g lammekotelett
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Couscoussalat:

  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 1 ss smør
  • 3 dl couscous
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 1 potte bladpersille
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje

Yoghurtdressing:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. Ta vekk beinet på lammekotelettene med en skarp kniv, behold fettet på siden det gir en veldig god smak. 
  2. Tre kjøttet på spydene. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper.
  3. Kok opp grønnsakbuljong, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, rør godt om, og trekk kjelen av platen: Legg over et lokk.
  4. Skyll vårløken grundig. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene og skrell dem.
  5. Paprika, asparges og vårløk på grillen til de har fått en fin farge. Paprikaen tar lengst tid, så legg den på litt før de andre grønnsakene.
  6. Grovhakk grønnsakene når er ferdig grillet ferdig og bland dem inn i couscousen sammen med hakket persille og olivenolje.
  7. Vask sitronen godt. Bruk en rasp og rasp vekk skallet, men unngå det hvite på sitronen. Del den på to og klem ut saften i salaten.
  8. Bland sammen hakket mynte og yoghurt. Smak til med salt og pepper. 
  9. Grill lammespydene i ca. 5 minutter på hver side.