Lammespyd
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Couscous med grillede grønnsaker og persille er skikkelig godt tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g lammekotelett -
1 ss olivenolje -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Couscoussalat:
-
3 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong -
1 ss smør -
3 dl couscous -
1 bunt vårløk -
1 bunt frisk grønn asparges -
2 stk. snackpaprika (spiss paprika) -
1 potte bladpersille -
saft og skall av
1 stk. sitron -
1 ss olivenolje
Yoghurtdressing:
-
3 dl yoghurt naturell -
2 ss hakket frisk mynte
Slik gjør du
- Ta vekk beinet på lammekotelettene med en skarp kniv, behold fettet på siden det gir en veldig god smak.
- Tre kjøttet på spydene. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper.
- Kok opp grønnsakbuljong, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, rør godt om, og trekk kjelen av platen: Legg over et lokk.
- Skyll vårløken grundig. Kutt vekk den nederste delen på aspargesene og skrell dem.
- Paprika, asparges og vårløk på grillen til de har fått en fin farge. Paprikaen tar lengst tid, så legg den på litt før de andre grønnsakene.
- Grovhakk grønnsakene når er ferdig grillet ferdig og bland dem inn i couscousen sammen med hakket persille og olivenolje.
- Vask sitronen godt. Bruk en rasp og rasp vekk skallet, men unngå det hvite på sitronen. Del den på to og klem ut saften i salaten.
- Bland sammen hakket mynte og yoghurt. Smak til med salt og pepper.
- Grill lammespydene i ca. 5 minutter på hver side.